Top

Toetstrainer Rekenen, Hoofdrekenen (Groep 7-8) - PC

Nieuw
  • Toetstrainer Rekenen, Hoofdrekenen (Groep 7-8) - PC
16,99

De Eindtoets basisonderwijs Cito-toets neemt in het Nederlandse basisonderwijs een belangrijke plaats in. Hoewel niet van doorslaggevende betekenis fungeert hij toch als indicator voor de keuze van vervolgonderwijs.

 

Op vrijwel alle scholen is het inmiddels gebruik de leerlingen in groep 7 en 8 te laten oefenen met Cito-toetsen van voorafgaande jaren. Dit oefenen heeft tot doel een eerste indruk te krijgen van het niveau waarop de kinderen zich bevinden, eventuele hiaten in kennis en vaardigheden op te sporen en last-but-not-least kinderen te laten wennen aan de systematiek van de meerkeuzevraag. Dit bezorgt leerkrachten (en ouders!) veel werk, zeker wanneer zij alle toetsen van alle leerlingen willen nakijken en er ook nog de nodige conclusies uit willen trekken.

 

De Toetstrainer-reeks neemt ouders en leerkrachten het meeste werk uit handen. Geheel volgens de indeling van de Cito-toets kan nu achter de computer geoefend worden. Er zijn drie oefenniveaus. Op niveau 1 oefenen kinderen zonder tijdsdruk, op niveau 2 oefenen zij met tijdsdruk en op niveau 3 oefenen zij onder dezelfde condities als tijdens de echte Cito-toets. Op niveau 1 en 2 kunnen de kinderen voor elke vraag een beroep doen op een tip die aangeeft in welke richting de oplossing van de vraag moet worden gezocht. Van alle gemaakte vragen wordt bijgehouden welke fout werd gemaakt, en wat de fout was. Komt een bepaalde fout (te) vaak voor dan slaat de software alarm. Ouders en leerkrachten kunnen dan een overzicht oproepen van de gemaakte fouten. Aan de hand van dit overzicht kan eenvoudig worden bepaald of er nadere instructie nodig is.Verwachte levertijd: 3-5 werkdagen
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over